MIKSI VEDONLYÖNTIYHTIÖIDEN HURJA KILPAILU ON LOTTOVOITTO PELAAJILLE?!

Vedonlyöntiyhtiöiden hurja keskinäinen kilpailu takaa pelaajille roppakaupalla rahanarvoisia etuja ja siten pelikassan lihottajaa.

Kun palataan ajassa taaksepäin, aina sinne kultaiselle 1990-luvulle, suomalaisille betsaajille oli tarjolla tasan tarkkaan yksi vedonlyöntiyhtiö, jonka kautta veikata. Tuon yrityksen nimi oli Veikkaus – on edelleen – ja vaikka kyseinen suomalaisyhtiö porskuttaa edelleen eteenpäin, pelaajille on sittemmin avautunut täysin uudenlaiset markkinat, kiitos ulkomaalaisten vedonlyöntisivustojen. Vaihtoehtoja on siis tarjolla pilvin pimein ja pelaajalle kilpailu on luonnollisesti todellinen lottovoitto (pun intended). Enää yksi yhtiö ei voi sanella, mitä pelejä me pelaamme tai minkälaisilla kertoimilla me pelaamme, vaan kaikki on pelaajan omissa käsissä.

Monopoliasema vääristää kilpailua alalla kuin alalla, ja vaikka Veikkauksella sellainen edelleen on, se ei tarkoita sitä, ettemmekö me pelaajat voisi suunnata internetin ihmeelliseen maailmaan ja nauttia myös muusta – usein huomattavasti laajemmasta ja tietyiltä osin myös laadukkaammasta – tarjonnasta.

Vedonlyöntibonuksia et Suomesta saa

Kun nettivedonlyönti käynnistyi 1990-luvun loppupuolella ja on sittemmin kiihtynyt hurjaa vauhtia 2000-luvun aikana, myös suomalaiset vedonlyöjät ovat päässeet nauttimaan paitsi huomattavasti paremmista kertoimista ja laajemmasta kohdevalikoimasta, puhumattakaan nettikasinoista ja nettipokerista, myös vedonlyöntibonukset ovat muodostuneet todellisuudeksi meille suomalaisille vedonlyöjille.

Jos internetiä ja nettivedonlyöntiä ei olisi olemassa, meistä jokainen joutuisi tyytymään puhtaasti omalla rahalla pelaamiseen. Ulkomaalaisten peliyhtiöiden välisen kilpailun ansiosta pelaajille on kuitenkin tarjolla useita rahanarvoisia etuja päivästä toiseen, viikosta toiseen, kuukaudesta toiseen ja vuodesta toiseen.

Kun pelaaja menee avaamaan pelitilin ulkomaalaiselle vedonlyöntisivustolle, tarjolla on aina tervetuliaistarjous. Useimmiten ensimmäinen talletuksesi tuplataan johonkin tiettyyn summaan saakka eli jos teet esimerkiksi 100€ talletuksen, saat bonusrahan muodossa toiset 100€. Ja vaikka näihin bonuksiin sisältyy useimmiten kierrätysehtoja, yleisesti ottaen parhaat vedonlyöntibonukset sisältävät varsin maltilliset kierrätysehdot. Bonusehtona saattaa olla esimerkiksi bonusrahan 4-kertainen kierrättäminen vedonlyönnissä, minimikertoimen ollessa 1,50, joten käytännössä ottaen kaikki järkevät pelattavat kohteet ovat edelleen tarjolla. Joillain betsisivustoilla kierrätykseen on varattu aikaa kuukauden päivät, toisaalla taas ei ole minkäänlaista rajoitusta.

Eikä se talletusbonus jää suinkaan jokaisella sivustolla siihen ensitalletukseen, vaan jotkin betsiyhtiöt tarjoavat uusille pelaajilleen talletusbonuksen esimerkiksi kolmelle ensimmäiselle tarjouskerralle. Ja nyt, kun tuossa puhuttiin jo kierrätysvaatimuksista, niin absoluuttisen parhaat vedonlyöntibonukset ovat kierrätysvapaita. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse ensiksi pyörittää bonusrahaa esimerkiksi viisinkertaisesti vedonlyönnissä, vaan voit välittömästi kotiuttaa voittosi, jotka olet kierrätysvapaalla bonuksella hankkinut.

Aina silloin tällöin tervetuliaistarjouksessa olevan talletusbonuksen kylkeen on isketty vielä ilmaisveto. Ilmaisvedot toimivat siten, että sinun tulee lyödä esimerkiksi 25€ veto omasta pussista ja sen jälkeen tämä kyseinen betsiyhtiö toimittaa pelitilillesi saman arvoisen tai jopa suuremman ilmaisvedon. Ilmaisvedoilla pidetään usein kiinni myös jo olemassa olevista asiakkaista eli vanhoja pelaajia ei suinkaan pidetä ulkomaalaisilla vedonlyöntisivustoilla millään muotoa itsestäänselvyytenä. Ilmaisvetojen ohella vanhoille pelaajille on tarjolla myös riskittömiä vetoja, jossa sinun ei tarvitse betsata etukäteen jonkin tietyn suuruista betsiä, vaan saat konkreettisesti täysin riskittömän vedon, jossa sinulla ei ole mitään hävittävää.

Betsisivustot tarjoavat jo olemassa oleville asiakkailleen myös Cashback-bonuksia. Nämä Cashback-bonukset ovat siis käteisbonuksia, joiden kohdalla vedonlyöntisivusto tarjoaa sinulle esimerkiksi tietyltä ajalta kokemistasi betsitappioista osan panostamistasi rahoista takaisin. Ja sitten ovat vielä Reload-bonukset tai korotetut kertoimet -kampanjat eli ei ole ihme, että ulkomaalaiset vedonlyöntisivustot ovat suomalaisten pelaajien keskuudessa valtavassa suosiossa, sillä tarjolla on rahanarvoisia etuja, jotka hyödyntämällä pelikassa ei rakennu yksinomaan omien varojesi varaan, vaan voit lähteä kasvattamaan pelikassaa huomattavasti helpommin bonusrahan avulla.

Ne kertoimet, ne kertoimet…

Koska Veikkauksella on Suomessa monopoliasema eli Manner-Suomesta ei kilpailevaa tahoa löydy, yhtiöllä on mahdollisuus kontrolloida sitä palautusta, jonka se pelaajilleen tarjoaa. Siinä, missä ulkomaalaisten vedonlyöntiyhtiöiden palautusprosentti on luokkaa 94-98, Veikkauksella se on tasan 90%. Tämä tarkoittaa siis käytännön osalta kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että Veikkaus voittaa keskiarvollisesti jokaisella heidän kauttaan lyödyllä vedolla itselleen enemmän rahaa kuin ulkomaalaiset kilpailijat.

Ja, kun tarjolla on ollut tällainen monopoliasema, on se johtanut siihen, että nimenomaan kertoimet, jotka ovat oleellinen osa tuota palautusprosenttia, ovat enemmän kuin usein jopa huomattavasti muita markkinoita heikommat. Veikkaus ei siis joudu kilpailemaan samalla tavoin kuin muut vedonlyöntiyhtiöt ja sen myötä se saa yksinvaltiaan tavoin päättää, miten se pelaajiaan palkitsee.

Vaikka Veikkauksen kertoimet ovatkin joissain määrin kohentuneet sen jälkeen, kun nettivedonlyönti on yleistynyt ja suomalaiset ihmiset ovat alkaneet pelaamaan rahansa muualla, edelleen yhtiön kertoimet laahaavat useimmiten muita vedonlyöntiyhtiöitä perässä. Näin ollen siis Veikkauksella pelaava pelaaja häviää rahaa myös jokaisella voittavalla vedollaan, koska muilla sivustoilla samaa kohdetta veikkaamalla saa isomman kertoimen ja sitä kautta myös enemmän rahaa, jos veto on voittava.

Kun siis alat miettiä, onko sinun yksilönä järkevää jättää markkinoiden parhaat veikkausbonukset, markkinoiden parhaat kertoimet, markkinoiden laajin kohdevalikoima ja niin edelleen hyödyntämättä, kannattaa miettiä kahdesti. Etenkin, kun moni näistä ulkomaalaisista vedonlyöntisivustoista toimii suomen kielellä ja myös asiakaspalvelua on tarjolla suomeksi.

Vastaa

Jääkiekon MM-kisat 2023 Jalkapallon MM-kisojen otteluohjelma